Yeməklərə dad yox, zəhər qatır - 1 qaşıq belə sizi öldürə bilər
4-12-2023, 20:31

Mətbəxlərdə ləzzət və ətir üçün istifadə edilən həmin məhsul sözün əsl mənasında zəhər yayır. Sağlamlıqla heç bir əlaqəsi olmayan o məhsulun bir qaşıqının belə orqanizminizə təsirini öyrəndiyiniz zaman onu dərhal atacaqsınız...
Azinform.az bildirir ki, xüsusilə düyü və şorbalarda istifadə edilən bulyon insan orqanizminə qalıcı ziyan vurur. Bulyonda olan mono natrium glutamat (GSM) sözün əsl mənasında zəhərlidir. Çin duzu kimi tanınan bu məhsulun yaratdığı xəstəliklər bir deyil, iki...
Bulyonların tərkibində olan kimyəvi maddələr səbəbiylə bədən Çin Restoranı Sindromu adlı kütləvi reaksiyaya girir və müntəzəm olaraq istehlak edildikdə ürək döyüntüsünün pozulması, tənəffüs çətinliyi, beyin dumanı və Alzheimer kimi xəstəliklərə səbəb olur.
bouillon-zarms-1.jpg
Bulyonların bu qədər zərərli olmasının əsas səbəbi MSG adlı əlavədir. Yeməklərə ət ləzzəti verən bu MSG mərkəzi sinir sistemini məhv edərək Alzheimer, Parkinson, Epilepsiya və Huntington xəstəliklərinə səbəb olur.
bouillon-zarar-2.jpg
HANSI MƏHSULLARDA MSG var?
İnsan sağlamlığı üçün bu qədər zərərli olan MSG təkcə bulyonlarla məhdudlaşmır. Rəngli yoqurtlar, dondurmalar, çipslər, krakerlər, salam və kolbasalar, hazır şorbalar və hazır qidalar da MSG ilə dolu qidalardır.
MSG-NİN ZƏRƏRLƏRİ NƏDİR?
Yuxarıda qeyd olunan xəstəliklərdən başqa, MSG; Həmçinin yağ yığılması, doyma mexanizminin pozulması, piylənmə, böyümə hormonunun basdırılması, mədəaltı vəzi zədələnməsi, insulin artımı və diabet, böyrək və qaraciyərin zədələnməsi kimi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.

AZİNFORM.AZ





up